0182-613099 kwekerij@vredebest.nl

Wie zijn wij?
We vertellen u alles over Vredebest.

Kwekerij Vredebest.

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is, omgeven door akkers, de coniferenkwekerij ‘Vredebest’ een begrip.

Piet Hak begon hier zijn tuindersleven als kweker van heesters. Al snel groeide de eenmanszaak uit tot een bloeiende speler op de nationale markt.

Door de jaren heen zijn er veel ontwikkelingen geweest. Eerst in de huisvesting en het personeelsbestand, daarna in de techniek van potcultuur en voeding. 

Rond de eeuwwisseling begon het bedrijf aan een nieuwe fase. Zoon Hendrik Hak nam, met Piet als kennisbron en leermeester, de honneurs waar. Hierdoor kon Vredebest aan een nieuwe fase beginnen, en werden nieuwe kansen optimaal benut. Zo werd de internationale markt aangeboord en kregen alle planten hun eigen, onderscheidende pot, in de kleur Vredebest-blue.

Om aan de steeds groter wordende vraag naar kwaliteits-coniferen te kunnen voldoen, wordt er voordurend gekeken naar verbetermogelijkheden. De kwekerij kent nu een efficiënt en snel buffersysteem om nieuw gepot plantgoed snel op de teeltvloer te krijgen, zijn er in de loop van de jaren diverse keurmerken en kwalificaties verworven en is er een grote bewustheid van milieu en omgeving.

In 2018 heeft Vredebest een grote stap gemaakt door het aangrenzende bedrijf, eveneens een kwekerij, over te nemen. Hierdoor is er een verdubbeling in capaciteit ontstaan, zowel qua grondoppervlak als huisvesting. Zo is en blijft Vredebest toekomstgericht, en blijven we vernieuwen! Lees hier het laatste nieuws.